Welkom terug, Twitter praat u graag even bij

Als u voor uw werk gebruikmaakt van Twitter – en zeker als u veel mensen volgt – kunt u het beamen: dagelijks komt er op Twitter een partij tweets voorbij waar je ‘U’ tegen zegt. En die tweets zijn natuurlijk niet allemaal even relevant. Twitter heeft daarom in zijn app een functie uitgerold die u een overzicht geeft van de belangrijkste tweets terwijl u weg was.

5 januari 2015 | Door redactie

Twitter stond altijd bekend om zijn chronologische tijdslijn, maar het bedrijf brengt hier nu verandering in. Met de groeiende hoeveelheid tweets wordt het namelijk steeds lastiger om het meest relevante nieuws te volgen. Al helemaal als u een tijdje weg bent. De jongste Twitter-functie heet dan ook ‘While you were away’ (of ‘Terwijl je weg was’ in het Nederlands). Het laat de volgens Twitter voor u meest relevante berichten zien vanaf het moment dat u de laatste keer bij de Twitter-app heeft ingelogd.

Twitter laat belangrijkste tweets zien

Twitter is op 1 januari 2015 begonnen met de uitrol van de nieuwe functie. Kunt u ‘While you were away’ nog niet bovenaan uw tijdlijn zien, dan is uw account nog niet aan de beurt geweest. Twitter-verslaafden die bang zijn nieuwswaardigheden te missen, kunnen voortaan met een gerust hart even weg: zodra u de app weer opent, praat Twitter u gewoon even bij.