Zoektocht om relatie te verwijderen op LinkedIn

De meeste LinkedIn-leden concentreren zich op het uitbreiden van hun netwerk. Maar soms is er ook reden om iemand uit uw lijst te verwijderen. Een conflict, u had de uitnodiging eigenlijk niet willen accepteren, of misschien zelfs een lopende rechtszaak. Natuurlijk kunt u relaties verwijderen uit uw lijst, maar de optie is niet makkelijk te vinden op LinkedIn.

20 februari 2015 | Door redactie

De connectie tussen u en een relatie verbreken op LinkedIn kan, maar is vaak het begin van een lange zoektocht. Zo is het niet mogelijk in de LinkedIn-app op uw smartphone of tablet. En ook op de website is de optie niet zo makkelijk te vinden als u misschien zou denken. U moet namelijk naar het profiel van de connectie surfen en met de muisaanwijzer op het pijltje naast de grote knop gaan staan ­– wat voor knop dat is, verschilt per apparaat. Vervolgens klikt u op ‘Connectie verwijderen’.

Connectie krijgt geen melding van het verwijderen

U krijgt dan een tekst te lezen waarin staat wat de gevolgen zijn van het verbreken van de LinkedIn-connectie. Zo verdwijnen alle aanbevelingen en onderschrijvingen die u elkaar heeft gegeven. Als u de gevolgen aanvaardt, kunt u op ‘Verwijderen’ klikken. De betreffende connectie krijgt daar geen melding van en ook uw netwerk krijgt dit niet te zien bij uw activiteiten. Overigens kan alleen degene die de connectie heeft verbroken die weer herstellen.