Alle SBR Software op een rijtje

5 oktober 2012 | Door redactie

U kunt straks uw aangiften inkomstenbelasting (IB) en vennootschapsbelasting (VPB) over 2012 en latere jaren alleen nog via Standard Business Reporting (SBR) indienen. Per 1 januari 2013 moet u namelijk voor de aangifte IB en VPB overstappen op SBR. Uw aangiftesoftware moet daar wel op voorbereid zijn. U kunt de verschillende softwarepakketten nu vergelijken met de SBR Software Check.

Met SBR kunt u financiële documenten zoals een jaarrekening, kredietrapportages en uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting samenstellen. Deze gegevens kunt u eenvoudig aanleveren aan banken, KvK, Centraal Bureau voor de Statistiek en de Belastingdienst. U levert de documenten aan via het betrouwbare kanaal van de overheid: Digipoort.

SBR Software Check

Op dit moment kunt u nog gebruik maken van een pincode voor het indienen van uw aangiften. Deze zal de komende jaren gaan verdwijnen. Eerst voor uw aangifte IB en VPB en later ook voor de BTW en de loonheffingen. Om uw keuze voor SBR Software eenvoudiger te maken is er de SBR Software Check. Dit is een initiatief van tien koepelorganisaties: Auxilium, Extendum, Fiscount, FKA, NBA, NOAB, NOB, Novak, RB en SRA. U krijgt hierdoor inzicht in de manier waarop de software die uw onderneming gebruikt SBR heeft geïntegreerd. Zo kunt u ook bekijken of er software bij zit die misschien beter aan uw wensen voldoet.

PKIoverheid services certificaten

De aangiften die u verzendt via SBR naar de Digipoort van de overheid moeten beveiligd en ondertekend worden met PKIoverheid services certificaten. U moet deze certificaten aanvragen bij een zogenoemde Certification Service Provider. Zorg ervoor dat u tijdig een PKIoverheid services certificaat aanvraagt!