Altijd de juiste routebeschrijving paraat

27 februari 2012 | Door redactie

Als u een nieuwe vergaderlocatie gaat bezoeken, gebruikt u wellicht Google Maps voor het plannen van een route. Maakt u vaker gebruik van dezelfde locatie, dan kan zijn dat u meerdere malen dezelfde route opvraagt. Dat is natuurlijk zonde van uw tijd en bovendien overbodig. Sinds kort is het mogelijk om uw opgevraagde routes opslaan.

Wilt u de routebeschrijvingen die u regelmatig gebruikt in Google Maps opslaan, dan kan dit sinds kort. Dat is wel zo makkelijk; als u bezoekers of deelnemers voor een evenement of een vergadering uitnodigt, kunt u meteen de route meesturen. Er zijn wel twee voorwaarden om routes in Google Maps te kunnen opslaan: u moet ingelogd zijn met uw Google-account en u moet bovendien Webgeschiedenis inschakelen. Webgeschiedenis is een dienst van Google die uw voorkeuren bijhoudt en uw zoekopdrachten opslaat. Dat betekent dat niet alleen uw routebeschrijvingen worden opgeslagen, maar ook uw zoekgedrag.

Routebeschrijving ook weer verwijderen

Om eerder gemaakte routebeschrijvingen op te vragen, gaat u vanzelfsprekend naar maps.google.com. Hier ziet u links in beeld Mijn plaatsen staan. Door op de knop Meer te klikken kunt u Routebeschrijvingen selecteren. Daar ziet u een overzicht van uw geschiedenis staan. Wilt u een bepaalde locatie niet meer gebruiken? U kunt de routebeschrijvingen ook weer verwijderen. Door op het pijltje naast elke routebeschrijving te klikken, kunt u ze weghalen als u dat wilt.