Altijd op de hoogte met RSS-feed in uw browser

10 mei 2012 | Door redactie

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u onder werktijd de laatste voetbaluitslagen uitgebreid bestudeert of op de roddelpagina van een nieuwswebsite snuffelt. Maar u zult worden aangemoedigd om het nieuws op uw vakgebied in de gaten te houden. In plaats van elke dag hetzelfde rijtje websites af te struinen, kunt u ook een RSS-feed toevoegen aan uw browser. Daarmee ziet u in een oogopslag het laatste nieuws.

Is het in uw vakgebied van belang om op de hoogte te blijven van de laatste gebeurtenissen, dan zult u bepaalde websites vaak bezoeken. Waarschijnlijk heeft u die websites zelfs opgeslagen onder uw favorieten. Een handiger oplossing is het toevoegen van een RSS-feed aan uw browser. Voor de meeste websites is een RSS-feed beschikbaar. U hoeft dan niet meer één voor één alle websites te bezoeken. In uw browser ziet u namelijk met een klik op de knop wat het laatste nieuws is.

RSS-feed toevoegen aan browser

U maakt een RSS-feed aan door naar de website te surfen waarvan u de nieuwsberichten in de gaten wilt houden. In de browser Firefox gaat u vervolgens in het menu naar Bladwijzers en dan naar Abonneren op deze pagina. In het scherm dat u nu in beeld krijgt, selecteert u in het dropdown-menu voor Livebladwijzers. In Internet Explorer klikt u op het oranje RSS-icoontje en zet u een vinkje bij Aan de werkbalk favorieten toevoegen. U moet wel de werkbalk favorieten hebben toegevoegd om de feed te zien. Google Chrome heeft helaas nog geen ingebouwde RSS-reader. U moet hier een plug-in voor downloaden.