Autocorrecties in Word tijdelijk of blijvend omzeilen

27 juli 2017 | Door redactie

Iedereen die weleens met Microsoft Word werkt, kent ze wel: de correcties die het tekstverwerkingsprogramma automatisch doorvoert. Gelukkig kunnen die tijdelijk of blijvend uitgeschakeld worden in een paar eenvoudige stappen.

Tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word (tools) probeert u aan alle kanten te helpen door automatische correcties door te voeren. Zo worden bijvoorbeeld alle regels automatisch gestart met een hoofdletter, ook als u dat niet wilt en past het tekstverwerkingsprogramma de inspringingen bij opsommingen regelmatig aan. U kunt efficiënter werken (tool) door die opties voor eens en voor altijd uit te schakelen met deze stappen:

  1. Ga naar [Opties] onder het tabblad Bestand.
  2. Klik op [Controle].
  3. Klik op [AutoCorrectie-opties]
  4. Verwijder het vinkje voor de automatische correcties die u kwijt wilt.

Tijdelijk veranderen kan ook

Wilt u de automatische correctie van hoofdletters niet definitief uitschakelen, dan is er een andere oplossing. Druk daarvoor nadat de hoofdletter automatisch verschijnt op [Ctrl]+[Z] (tool). Hij wordt dan terugveranderd in een kleine letter. De autocorrectie blijft uitgeschakeld totdat u zelf weer een zin met een hoofdletter begint. Alle zinnen worden dan weer gecorrigeerd.