Automatisch aanvullen Outlook opschonen

Een handige toepassing in Outlook is dat de namen van personen die u wilt mailen automatisch worden aangevuld zodra u de eerste letters van de naam intikt. Het programma vult dan zelf de naam aan en laat het e-mailadres zien. Maar daar zitten ook oude adressen tussen.

24 april 2015 | Door redactie

Met de mogelijkheid Automatisch aanvullen in het e-mailprogramma Outlook worden de namen van personen die u wilt mailen automatisch aangevuld nadat u de eerste letters van de naam heeft ingetypt. Het programma geeft meteen het e-mailadres. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de namen van personen waaraan u eerder e-mailberichten heeft gestuurd. Heel handig, maar toch moet u er niet blind op varen. Er kunnen inmiddels ook adressen tussen staan die u niet als eerste wilt zien. Of helemaal niet meer wilt gebruiken.

Oude adressen verwijderen

Oude adressen blijven namelijk in het geheugen staan. Ook adressen die niet meer in gebruik zijn, adressen die u niet meer wilt mailen en adressen die u niet als eerste te zien wilt krijgen. Denk aan privéadressen van collega’s. Wilt u vergissingen voorkomen, dan is het goed om die oude en overbodige adressen er meteen uit te halen als u ze tegenkomt. Dat is heel simpel, u moet er alleen aan denken:

  • Ga in Outlook naar Nieuwe E-mail;
  • Typ in het vlak Aan de eerste letter van het e-mailadres;
  • Is er sprake van een oud adres in de lijst, ga daarop staan met de muisaanwijzer en druk op Delete. Het adres is nu uit de lijst verdwenen en wordt ook niet meer voorgesteld.