Automatische beveiligingsupdates iOS 16 terugdraaien na update

22 september 2022 | Door redactie

De nieuwste software-update van Apple, iOS 16, is sinds kort beschikbaar. Bij het installeren van deze update worden er ook automatische beveiligingsupdates geïnstalleerd. Gebruikers die dit niet willen, kunnen de beveiligingsupdates eventueel handmatig terugdraaien.

De beveiligingsupdates kunnen na het terugdraaien later opnieuw geïnstalleerd worden. Updaten naar de nieuwste versie van iOS-software is wel aan te raden. De nieuwste functies en beveiligingsfuncties tegen digitale dreigingen (artikel) komen dan op het apparaat en bestaande bugs zijn opgelost. Het handmatig terugdraaien van de automatische beveiligingsupdate in iOS 16 werkt als volgt:

  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Info.
  • Tik op iOS-versie.
  • Tik op Beveiligingsupdate verwijderen.

Meer opties op toegangsscherm

Met de nieuwe iOS-update komt er ook een vernieuwd toegangsscherm. Door het toepassen van nieuwe widgets op het toegangsscherm is er direct toegang tot bijvoorbeeld de agenda, batterijniveaus, wekkers, tijdzones en andere nuttige informatie. Ook is internetten in Safari veiliger geworden met zogenoemde passkeys. Dit zijn inloggegevens die bestand zijn tegen phishing of datalekken en die internetten veiliger en makkelijker maken. Passkeys vervangen wachtwoorden (e-learning) en gebruiken Touch ID, vingerafdrukscanner, of Face ID, gezichtsherkenning, voor verificatie. Op toestellen vanaf iPhone X heeft Face ID de vingerafdrukscanner vervangen. Met gezichtsherkenning is het apparaat te ontgrendelen en kunnen aankopen worden gedaan.