Back-up van WhatsApp via Google Drive

20 april 2015 | Door redactie

Messengerdienst WhatsApp heeft inmiddels ook een plekje veroverd in de zakelijke communicatie. Nu zullen heus niet alle WhatsApp-berichten die u voor uw werk verstuurt en binnenkrijgt even relevant zijn. Maar het is wel fijn om de belangrijke berichten te bewaren. U kunt uw berichten voortaan automatisch opslaan in clouddienst Google Drive.

Berichtjes, foto’s en video’s die u via WhatsApp stuurt en binnenkrijgt, kunt u voortaan opslaan in online opslagdienst Google Drive. Dit moet het maken van back-ups een stuk eenvoudiger maken, wat handig is als u regelmatig belangrijke foto’s of berichten wilt bewaren. Ook het terughalen van back-ups wordt hierdoor makkelijker. Stel dat u een nieuwe smartphone heeft: de back-up van WhatsApp kunt u dan in één keer op uw nieuwe toestel zetten.

Back-up WhatsApp nu nog handmatig

Een back-up maken van WhatsApp is nu ook al mogelijk, maar dat moet u handmatig doen en neemt wel wat tijd in beslag. Om van de nieuwe functie te kunnen gebruikmaken, hoeft u alleen de laatste update van WhatsApp te installeren.