Begin de dag niet met uw Outlook-inbox

14 februari 2014 | Door redactie

Als u ’s ochtends binnenkomt op u werk, is een van de eerste dingen die u doet waarschijnlijk het openen van Outlook. U ziet dan meteen uw inbox, maar dat hoeft niet. Het is ook mogelijk om te beginnen met uw agenda of de taken. U kunt zelf bepalen wat u te zien krijgt als u Outlook opstart.

Outlook laat standaard als eerste de inbox zien bij het opstarten. Begint u de dag liever met een ander onderdeel van Outlook, dan kan dat. U klikt dan op het tabblad ‘Bestand’ en kiest voor ‘Opties’. In het menu aan de linkerkant selecteert u ‘Geavanceerd’. Onder het kopje ‘Outlook starten en afsluiten’ ziet u ‘Outlook in deze map starten’ staan. Als u op bladeren klikt, kunt u aangeven wat u wilt zien als u het e-mailprogramma opent.

Map legen bij het afsluiten

U kunt op deze plek ook aangeven wat uw wensen zijn bij het afsluiten. Wilt u dat de map ‘verwijderde items’ telkens wordt geleegd als u Outlook afsluit, dan zet u een vinkje bij ‘Mappen met verwijderde items leegmaken bij het afsluiten van Outlook’. Pas daar wel mee op, u kunt dan niet zomaar meer e-mails terughalen die u heeft gewist. U moet dus zeker weten dat u die mailtjes echt niet meer nodig heeft.