Betere ondersteuning videobellen bij snelgroeiend Telegram

1 juli 2021 | Door redactie

Messengerdienst Telegram heeft nieuwe mogelijkheden aan de app toegevoegd. Zo kunnen gebruikers nu onder meer met groepen videobellen en hun beeldscherm delen.

Hoewel Nederland in rap tempo lijkt terug te keren naar het oude normaal, blijft thuiswerken of hybride werken voor veel organisaties voorlopig nog de norm. De ontwikkelingen voor de ondersteuning van werken en vergaderen, al dan niet op afstand (artikel) blijven voorlopig dus ook nog doorgaan. Goed nieuws voor degenen die daarvoor gebruikmaken van Telegram. Het gebruik van Telegram is flink toegenomen sinds WhatsApp strengere voorwaarden introduceerde. De messengerdienst heeft de mogelijkheden voor videobellen en scherm delen nu uitgebreid. De dienst biedt nu ondersteuning voor videobellen met meer dan twee deelnemers (voorlopig nog met een maximum van 30 personen), en voor het delen van het beeldscherm in groepen.

Video vastzetten op scherm

Een andere verbetering is dat gebruikers een video schermvullend kunnen maken en deze kunnen vastzetten op het scherm. Ook als nieuwe deelnemers aan de chat meedoen en hun camera inschakelen, blijft de video bovenin zichtbaar. Telegram heeft ook de toepassing van de app voor het geven van presentaties verbeterd. Gebruikers kunnen nu niet alleen hun beeldscherm delen met een groep, maar ook de camerafeed. Dat maakt de applicatie meteen aantrekkelijker voor de zakelijke communicatie. De opties zijn te gebruiken op alle apparaten, dus ook bij gebruik van de app op een desktop en of tablet.

Meer opties voor weergave

Andere verbeteringen die het bedrijf meldt zijn:

  • betere ruisonderdrukking en de optie om onderdrukking van achtergrondgeluid in of uit te schakelen;
  • meer weergave-opties, zoals een gesplitst scherm en een zijpaneel, wat vooral voordeel geeft bij de grotere schermen van desktops en tablets;  
  • de keuze op desktops om alleen bepaalde vensters te delen in plaats van het volledige scherm. Gebruikers kunnen spraakchats openen in een apart venster, waardoor ze kunnen deelnemen aan een groepsvideo-oproep zonder te stoppen met chatten.