Bezem door Automatisch aanvullen in Outlook

11 mei 2015 | Door redactie

Als u iemand wilt mailen, is het handig dat Outlook de naam van de ontvanger aanvult zodra u de eerste letters van de naam intikt. Outlook laat dan meteen het hele e-mailadres zien. Handig bij ingewikkelde adressen, waarbij u snel een typefout kunt maken. Probleem is alleen dat Outlook u ook oude adressen laat zien. Maar het automatisch aanvullen kunt u wel opschonen.

Met de mogelijkheid Automatisch aanvullen in het e-mailprogramma Outlook worden de namen van personen die u wilt mailen automatisch aangevuld nadat u de eerste letters van de naam heeft ingetypt. Het programma geeft meteen het e-mailadres. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de namen van personen waaraan u eerder e-mailberichten heeft gestuurd. Heel handig, maar toch moet u er niet blind op varen. Er kunnen inmiddels ook adressen tussen staan die u niet als eerste wilt zien. Of helemaal niet meer wilt gebruiken.

Verwijderen oude adressen Outlook

Oude adressen blijven namelijk in het geheugen staan. Ook adressen die niet meer in gebruik zijn, adressen die u niet meer wilt mailen en adressen die u niet als eerste te zien wilt krijgen. Denk aan privéadressen van collega’s. Wilt u vergissingen voorkomen, dan is het goed om die oude en overbodige adressen er meteen uit te halen als u ze tegenkomt. Dat is heel simpel:

  • Ga in Outlook naar Nieuwe E-mail;
  • Typ in het vlak Aan de eerste letter van het e-mailadres;
  • Is er sprake van een oud adres in de lijst, ga daarop staan met de muisaanwijzer en druk op Delete. Het adres is nu uit de lijst verdwenen en wordt ook niet meer voorgesteld.