Binnenkort verzonden WhatsAppje in te trekken?

31 januari 2017 | Door redactie

Het lijkt erop dat berichtendienst WhatsApp het mogelijk gaat maken om eenmaal verzonden berichten in te trekken. De ontvanger ziet dan een melding op de oorspronkelijke plaats van het bericht in de conversatie dat het betreffende bericht is ingetrokken.

In de nieuwe beta-versie heeft WhatsApp een paar mogelijkheden opgenomen die misschien op korte termijn doorgevoerd zullen worden. Eén ervan is de mogelijkheid om een (hooguit een paar dagen) eerder verzonden bericht in te trekken (revoke). Hiervoor zou een speciale knop in het leven geroepen worden. Daarop drukken heeft tot gevolg dat het bericht uit de chat op het toestel van de ontvangende partijen verdwijnt: het geldt ook voor groepsgesprekken. Op de plaats van het verwijderde berichtje staat dan de melding dat de verzender het bericht heeft ingetrokken. Berichtendiensten als Telegram en Skype (tool) bieden deze functie al langer.

Zakelijke variant

Mogelijk brengt WhatsApp ook een zakelijke variant van de dienst op de markt. In de nieuwe beta-versie is namelijk ook een verwijzing aangetroffen naar een Business Zone (BIZ). Deze versie zou vooral geschikt moeten zijn voor bedrijven die bijvoorbeeld klantenservice via WhatsApp laten verlopen. Vooralsnog lijkt de zakelijke versie alleen voor Android gemaakt te zijn. WhatsApp heeft nog geen mededelingen gedaan over de ingangsdatum. Wordt het na de zomer, dan kunnen bezitters van een BlackBerry er niet meer van profiteren.

Bijlagen bij dit bericht

Netwerken
E-learning | VideoCollege 21 minuten