Blauwe vinkjes WhatsApp kunt u nu uitschakelen

23 april 2015 | Door redactie

Het is een mooie dag voor wie zich groen en geel ergert aan de blauwe vinkjes van WhatsApp. U kunt de gehate blauwe vinkjes namelijk uitschakelen op zowel Android-toestellen als de iPhone. Nadeel is dat u zelf ook niet meer kunt zien of anderen uw berichten hebben gelezen.

U kunt zich vast nog wel het moment herinneren dat u in WhatsApp de blauwe vinkjes zag verschijnen. Hieraan kunt u zien dat uw bericht is gelezen door de ontvanger. Velen waren ‘not amused’ door deze inbreuk op de privacy en eisten de mogelijkheid om de functie uit te kunnen zetten. Het heeft even geduurd, maar u kunt de blauwe vinkjes nu uitschakelen op de Android- en iOS-versie van WhatsApp.

iOS-update WhatsApp net verschenen

Op Android-smartphones kon het al langer; de iOS-update is net verschenen. Wilt u van de blauwe vinkjes af, ga dan naar de instellingen, kies voor ‘Account’ en dan voor ‘Privacy’.  Onderaan ziet u ‘Leesbewijzen’ staan. Vink die optie uit om van de blauwe vinkjes af te komen. Helaas kunt u ook niet meer zien dat anderen uw berichten hebben gelezen als u de blauwe vinkjes uitschakelt.