Bonnetjes scannen met uw smartphone

16 maart 2015 | Door redactie

Om bonnetjes digitaal op te kunnen slaan, moet u er eerst een scan van maken. Dat kan tegenwoordig ook prima met uw smartphone. Alleen is het nog een uitdaging de bonnetjes scherp en leesbaar te krijgen. Gelukkig zijn er apps die daarbij helpen.

Een foto van een toegangskaartje of benzinebonnetje maken voor het declareren, is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo is het bijna onmogelijk om het kaartje met een mobiele telefoon volledig recht op de foto te krijgen. En met een beetje pech is ook uw bureau nog op de achtergrond te zien. U bent dus nog veel tijd kwijt aan het nabewerken van de scan. Denk aan draaien, scherpstellen en bijdraaien.

App die foto's automatisch bewerkt

Om uzelf al dat werk te besparen, kunt u een scan-app uitkiezen die foto’s automatisch bewerkt. De Google Drive-app snijdt foto’s bijvoorbeeld automatisch bij en maakt ze scherper. Andere bewerkingen moet u helaas nog wel zelf doen. En houd er rekening mee dat uw scans automatisch worden opgeslagen in de cloud. Voor de iPhone en de iPad is er naast Google Drive voor iOS ook een andere app beschikbaar: Evernote Scannable. Die app helpt u al tijdens het maken van de foto door een blauw vlak te plaatsen over het gebied dat op de foto komt. Na het maken van de scan bewerkt de app de foto automatisch net als Google Drive.