Bouw zelf apps die u nodig heeft voor uw werk

6 mei 2016 | Door redactie

Sommige apps zouden uw werk een stuk makkelijker maken, maar bestaan niet. Dankzij Microsoft PowerApps kunt u zo’n app zelf maken in plaats van uw werkgever te vragen die voor u te bouwen. U heeft geen enkele kennis van programmeren nodig om met Microsoft PowerApps te kunnen werken.

Misschien zou u een app waarmee u offertes kunt vergelijken wel heel handig vinden. Of een tool waarmee u budgetten bij kunt houden. Het programma Microsoft PowerApps maakt het mogelijk om zelf zo’n app te maken, zonder dat u daar programmeerkennis voor nodig heeft. U bouwt die namelijk met behulp van sjablonen en modules. Wie genoeg kennis van zaken heeft, kan overigens ook een app maken zonder hulp in de vorm van sjablonen en modules.

PowerApps nu nog gratis

Volgens Microsoft kunnen werknemers binnen enkelen minuten zelf een app bouwen. Als die af is, kunnen ze de app vervolgens delen met collega’s, ook als die  een smartphone of tablet hebben die draait op een ander besturingssysteem. De apps kunnen namelijk overweg met smartphones en tablets die werken op Android, iOS en Windows. Microsoft PowerApps is momenteel gratis in de bètaversie te verkrijgen. Als die testversie succesvol blijkt, lanceert Microsoft de officiële (betaalde) versie.