Check en vergelijk nu uw SBR software!

4 oktober 2012 | Door redactie

U kunt nu gebruik maken van de SBR Software Check. Uw onderneming is namelijk verplicht per 1 januari 2013 over te stappen naar SBR. Uw aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting moet u dan met SBR doen via Digipoort, het beveiligde kanaal van de overheid. Houdt u er overigens ook rekening mee dat u tijdig een PKIoverheid services certificaat aanvraagt.

In het bericht 'Pincode blijft toch tot februari 2014' kon u al lezen dat het voor uw aangiften IB en VPB vanaf volgend jaar niet meer mogelijk is deze met een pincode in te dienen. Voor het ondertekenen van een aangifte omzetbelasting of intracommunautaire prestaties blijft het nog tot 1 februari 2014 mogelijk de aangifte met een pincode in te dienen.

Uw overstap naar SBR

Tien koepelorganisaties (Auxilium, Extendum, Fiscount, FKA, NBA, NOAB, NOB, Novak, RB en SRA) hebben onlangs de SBR Software Check vrijgegeven. Deze website ondersteunt u bij de verplichte overstap naar SBR. De koepelorganisaties hebben informatie van diverse software leveranciers centraal verzameld, zodat uw onderneming inzicht kan verkrijgen in de manier waarop de software die uw onderneming gebruikt SBR heeft geïntegreerd.

SBR-functionaliteiten bekijken

U kunt op de website software raadplegen door middel van eigenschappen die u belangrijk vindt. Zodra u een bepaalde eigenschap aanklikt, krijgt u een overzicht te zien van softwareleveranciers die aan de eigenschappen voldoen. U kunt ook uw huidige softwareleverancier kiezen en de SBR-functionaliteiten bekijken die zij bieden. Bovendien kunt u meerdere aanbieders met elkaar vergelijken.