Creatief met websites in Internet Explorer 9

23 januari 2013 | Door redactie

U kunt in Internet Explorer 9 veel meer met webpagina’s dan u denkt. Vindt u een website of een bepaalde pagina erg interessant, klik dan op de rechtermuisknop. U zult allerlei nuttige opties zien die goed van pas kunnen komen. Wat dacht u van de pagina e-mailen naar een collega of tekst laten vertalen door Bing?

Komt u tijdens uw reis op het internet een boeiende website tegen, dan kunt u die natuurlijk toevoegen aan uw favorieten. Maar er is in Internet Explorer 9 meer mogelijk dan alleen dat; als u op de rechtermuisknop klikt, krijgt u een snelmenu in beeld. U ziet in dit menu verschillende handige opties.

Ook in Internet Explorer 8

Sommige, zoals een snelkoppeling maken, liggen voor de hand, maar andere opties verwacht u niet. Zo kunt u bijvoorbeeld een stuk tekst op de pagina kopiëren en via de rechtermuisknop kiezen voor Zoeken met gekopieerde tekst. U krijgt meteen de zoekresultaten te zien in Bing. U kunt de pagina – als die ervoor geschikt is – ook exporteren naar Microsoft Excel of One Note. Het snelmenu kunt u in Internet Explorer 8 ook gebruiken, maar u heeft dan niet alle mogelijkheden.