De makkelijkste sneltoets van allemaal

27 maart 2014 | Door redactie

Reuzehandig zijn al die sneltoetsen in programma’s als Word en Excel. Waren ze alleen maar niet zo lastig te onthouden! In de Office-programma’s kunt u met een slim trucje gebruikmaken van sneltoetsen zonder dat u daarvoor iets uit het hoofd hoeft te leren. Het geheim? De Alt-toets.

Misschien heeft u wel een lijstje met handige sneltoetsen op een geel plakbriefje gekrabbeld om naast uw computer te bewaren. Als u aan het werk bent in een van de Office-programma’s, heeft u geen geheugensteuntje nodig. Het enige dat u hoeft te doen om zonder muis te kunnen werken, is de Alt-toets ingedrukt te houden. U ziet vanzelf allerlei letters en cijfers in de werkbalk verschijnen.

Toepassen in Word

Past u dit bijvoorbeeld toe in Word, dan ziet u bij tabblad Invoegen de letter N staan. Toetst u N in, dan gaat u naar deze tab. U ziet daar vervolgens ook allemaal tekens staan bij de verschillende functies. Het cijfer 9 staat bijvoorbeeld voor het invoegen van een afbeelding. Als u 9 intoetst, verschijnt meteen het venster om een afbeelding in te voegen. Dat klinkt ingewikkeld, maar u toetst eigenlijk alleen Alt, N en 9 achter elkaar in.