Definitief einde Adobe Flash Player dichterbij

24 april 2012 | Door redactie

Adobe Flash Player is geen lang leven meer beschoren. Het is u wellicht opgevallen dat de software al uit verschillende programma’s is verdwenen. Dat komt voornamelijk doordat HTML5 de afgelopen tijd veel terrein heeft gewonnen. Zo is een groot deel van de browsers al klaar voor HTML5.

Adobe Flash Player heeft een aantal nadelen ten opzichte van de nieuwe standaard HTML5. Een van de vervelendste minpunten is dat de Flash Player een plug-in is, en ook nog een die u kwetsbaarder maakt voor malware. HTML5 is geïntegreerd in de browser en daardoor op dit moment dus veiliger software om video’s mee te bekijken. Stukje bij beetje wordt Adobe Flash Player dan ook met pensioen gestuurd. Er verschijnen al geen updates meer voor smartphones en tablets, en (mobiele) browsermakers kiezen massaal voor HTML5. Alleen Internet Explorer 6 tot en met 8 en sommige smartphone-browsers zijn er nog niet klaar voor.

Zowel HTML5 als Flash Player

Onder andere Chrome, Firefox, Safari en Opera zijn al wel geschikt voor HTML5. Overigens ondersteunen al deze browsers nog steeds Adobe Flash Player. U kunt dus zowel via HTML5 als met Flash Player video’s bekijken in uw browser. Flash Player zal namelijk niet van de ene op de andere dag ophouden met bestaan. Het wordt een kwestie van uitfaseren.