Digitale situatieschets bij aanrijding

24 januari 2011 | Door redactie

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Helaas geldt dat ook tijdens het autorijden. Een aanrijding levert niet alleen veel stress, maar ook veel papierwerk op. Zo wil de verzekering precies weten wat er gebeurd is en moet u direct uw tekenvaardigheden gebruiken om een goede situatieschets te maken. Maar u kunt achteraf ook een digitale situatieschets maken, die er waarschijnlijk gelikter uit ziet.

Een aanrijding levert in veel gevallen gelukkig alleen blikschade op. Hoe dan ook zullen alle betrokkenen een schadeformulier moeten invullen. Eén van de onderdelen hiervan is een situatieschets. Het gaat om een klein vakje, waarin u een zo duidelijk mogelijke tekening moet maken van de toedracht van het ongeluk. Dat moet in principe direct, omdat de betrokkenen bij het ongeluk elkaars schadeformulier moeten ondertekenen. Maar wellicht dat u de situatieschets achteraf wilt verduidelijken. Dat kan via de computer. Surf bijvoorbeeld eens naar Situatie-schets online, waar u met een paar muisklikken een duidelijke situatieschets kunt maken. Deze kunt u vervolgens printen of opslaan als pdf-bestand.

Schadeformulier niet veranderen

Let er wel op dat u de situatieschets op het ondertekende schadeformulier niet meer mag veranderen, anders is deze ongeldig. Maar u kunt uw digitale ongevalschets wel gebruiken als verduidelijking voor uw verzekeraar. Nog een laatste tip: mocht u onverhoopt bij een ongeluk betrokken raken en u heeft een camera op uw mobiele telefoon, vergeet dan vooral niet foto’s te maken. Dat kan achteraf ook handig zijn bij het opstellen van de situatieschets.