Een blokkade van de Firefox-instellingen opheffen

18 juli 2017 | Door redactie

Ook browsers kunnen rare softwaretrekjes vertonen. Zo gebeurt het in Firefox soms dat instellingen niet meer te veranderen zijn. Die zijn om de een of andere reden vergrendeld geraakt. Maar er is een snelle manier om dit op te lossen.

Browser Firefox is een open source-browser. Het voordeel daarvan is dat externe softwareschrijvers zelf onderdelen kunnen maken die de gebruiker naar believen kan toevoegen, de zogenoemde add ons. Hierdoor is de basisversie van de browser met allerlei nuttige of aangename softwaretools uit te breiden. Maar bij het instellen van de browservoorkeuren kan er soms iets misgaan. Een eenmaal gemaakte instelling is dan niet meer aan te passen. Bijvoorbeeld eerst besluiten cookies te accepteren en dat later terug willen draaien. Natuurlijk zijn er verschillende oorzaken en dus oplossingen, maar de snelste kans op succes is de ‘Firefox vernieuwen’-knop. Deze is te vinden door naar het menu te gaan en daar op het vraagteken (Help) te klikken. Kies nu Probleemoplossingsinformatie en dan verschijnt het scherm met rechtsboven de optie ‘Firefox vernieuwen’.

Terug naar standaardinstellingen

Hierdoor gaat de browser terug naar de standaardinstellingen. Vrijwel alle instellingen blijven hierbij behouden, met uitzondering van de favorieten, de add ons en de thema’s. Op deze knop klikken betekent dus wel dat geïnstalleerde add ons opnieuw moeten worden gedownload en eventueel geconfigureerd. Maar de kans is groot dat de blokkade is opgeheven en de instellingen weer vrij aanpasbaar zijn.