Eerste stappen in wereld die Twitter heet

13 april 2015 | Door redactie

Misschien heeft u weinig op met Twitter en houdt u zich verre van het online gekwetter. Toch moet u dan overwegen om een Twitter-account aan te maken. Zo voorkomt u dat een ander de naam van uw keuze voor uw neus wegkaapt. Mocht u dan ooit toch aan Twitter willen beginnen, dan is uw naam in ieder geval voor u.

Ook als u nu niets met Twitter doet, kunt u alvast een Twitter-account aanmaken. Het voordeel is dat u dan misschien nog keus heeft wat de naam betreft. Denk wel even goed na over uw Twitter-biografie. Behalve uw functie en het soort werk dat u doet, moet daaruit ook blijken wat voor persoon u bent. Het doel van social media is immers om volgers te betrekken bij wat u te vertellen heeft. En passant kunt u ook nog reclame maken voor uw werkzaamheden en organisatie in het algemeen. Probeer niet alleen duidelijk te maken wat voor soort werk u doet, maar voeg enkele persoonlijke details toe. U heeft maar beperkt de ruimte, dus denk er goed over na.

Twitter-biografie in enkele kreten

Het is best moeilijk uzelf in enkele kreten of zinnen te karakteriseren. Uw potentiële volgers moeten een beeld krijgen van wat voor soort persoon u bent. Denk dus na over hoe u wilt dat anderen u zien. U kunt hier hobby’s en interesses noemen zoals hardlopen, wijn of lezen, of in korte zinnen schetsen wat u bezighoudt. Het kan helpen om een ander te laten meedenken en een collega of uw partner te vragen u in enkele kreten te kenschetsen. Even brainstormen met elkaar kan verschillende varianten opleveren.