Eind aan ondersteuning Windows 8 en oude IE

12 januari 2016 | Door redactie

Met ingang van vandaag stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 8 en Internet Explorer ouder dan versie 11. Een overstap naar respectievelijk Windows 8.1 en Internet Explorer 11 is dus aan te raden om beveiligingsproblemen te voorkomen.

Iedere tweede dinsdag in de maand stuurt Microsoft beveiligingsupdates de wereld in voor alle software die het bedrijf levert. De populaire naam voor dit updaterondje is ‘patch Tuesday’. Met ingang van vandaag zal er geen ondersteuning meer zijn voor Windows 8 en versies van Internet Explorer ouder dan 11. Dat had Microsoft al aangekondigd. Lekken zullen dan niet meer verholpen worden, zodat de veiligheidsrisico’s toenemen. Voor organisaties die niet afhankelijk zijn van Windows 8 is de oplossing een upgrade naar versie 8.1. Daarna hoeven ze zich voorlopig geen zorgen te maken, aangezien Windows 8.1 ondersteund zal worden tot 2023.

Enterprise Mode kan helpen

Ook voor gebruikers die nog niet werken met Internet Explorer 11 ligt een overstap voor de hand. Sommige organisaties kunnen echter niet buiten de huidige oudere versie waar ze mee werken, bijvoorbeeld omdat ze er speciale applicaties voor hebben gemaakt. Als hun besturingssysteem Windows 7 of 8.1 is, biedt Microsoft een tooltje aan in de vorm van Enterprise Mode. Hiermee wordt Internet Explorer 11 ‘nagebootst’ zonder dat er problemen met die applicaties ontstaan, is de bedoeling. Voor gebruikers van Windows 10 is er ook een Enterprise Mode beschikbaar.

Bijlagen bij dit bericht