Eureka! Handige tips voor de iPad!

28 november 2011 | Door redactie

Bent u in het bezit van een iPad? Prachtig speelgoed natuurlijk, maar ook zakelijk gezien verovert de tablet steeds meer harten. Haalt u wel alles uit uw iPad wat erin zit? Er zijn namelijk functies waar niet iedere iPad-gebruiker weet van heeft. Met PC Rendement als uw persoonlijke tabletcoach komt u hier wel achter. Tips die het gebruik van de iPad makkelijker maken.

Om te beginnen wordt iedere e-mail die u vanaf uw iPad verstuurt, voorzien van de standaard handtekening ‘Verstuurd vanaf mijn iPad’. Leuk om de buitenwereld te laten zien dat gadgets aan u wel besteed zijn, maar misschien wilt u dit helemaal niet. Een zakelijk mailtje kan er bijvoorbeeld door aan kracht inboeten. Hoe zet u dit uit? Ga naar ‘Instellingen’, kies voor ‘Mail, Contacten, Agenda’ en vervolgens ‘Handtekening’. Hier kunt u de handtekening aanpassen of gewoon wissen.

Sneller werken met Safari

Of wilt u liever wat tips voor browser Safari op uw iPad? Zo kan het gebeuren dat u op een lijvige website belandt. U weet dat naar boven scrollen op een pc soms al een eeuwigheid duurt, en op een tablet bent u hier helemaal lang mee bezig. U kunt direct naar het begin van de webpagina springen door te dubbeltappen op de titelbalk boven het venster met de domeinnaam. En wilt u sneller het adres van een webpagina invoeren, aangezien de meeste toch eindigen op .com of .nl? Tijdens het invoeren van een adres, verschijnt er een com-toets op uw digitale toetsenbord. Houd deze maar eens ingedrukt. Allerlei domeinextensies passeren nu de revue.