Excel laat zien welke grafiek u moet hebben

Grafieken maken is nog knap lastig als u het niet vaak doet. Gelukkig is Excel altijd bereid om u een handje te helpen, mocht u er even niet uitkomen. U kunt Excel namelijk de grafiektypes laten kiezen die het beste passen bij de gegevens die u heeft.

30 januari 2015 | Door redactie

Excel heeft talloze opties, maar over het algemeen zult u er slechts van een paar gebruikmaken. Misschien maakt u bijvoorbeeld ‘wel eens’ een grafiek, maar verdiept u zich niet in de uitgebreide mogelijkheden die Excel biedt. U kunt het programma dan laten bepalen welke typen grafieken het beste aansluiten op de gegevens die u visueel wilt weergeven.

Alleen in Excel 2013 hulp

U moet wel over Excel 2013 beschikken om gebruik te kunnen maken van dit hulpje. U voegt de perfecte grafiek in door de data te selecteren, naar tabblad ‘Invoegen’ te gaan en te klikken op ‘Aanbevolen grafieken’. U krijgt dan de grafieken te zien die uw data het beste tot hun recht laten komen. Kies de grafiek die u het meeste aanspreekt en klik op ‘OK’ om die te laten verschijnen op uw werkblad.