Firefox krijgt chatfunctie en videobellen

24 september 2015 | Door redactie

Gebruikt u Firefox, dan is u sinds de laatste update misschien opgevallen dat er rechtsboven een nieuw icoontje is verschenen. Sinds kort heeft de browser van Mozilla namelijk een ingebouwde chatfunctie, Firefox Hello.

Met Hello opent Firefox de aanval op bijvoorbeeld Google Hangouts en Skype. U kunt namelijk niet alleen chatten, maar ook videobellen. Bovendien werkt de functie zonder extra plugins. Daarom kunt u Hello ook gebruiken met collega’s die geen Firefox gebruiken. Omdat de toepassing web based is, zijn ook gebruikers van Google Chrome en andere browsers van harte welkom. Degene die het gesprek begint, kan een link mailen naar de persoon met wie hij wil chatten. Ook is er een handige functie om de link te delen via LinkedIn, Facebook of andere sociale media. Dit is vooral handig om te chatten met iemand die niet zomaar een programma mag installeren op zijn werk-pc.

Firefox-account nodig voor extra functies

De chat- en videobelfunctie is gratis voor iedereen. Gebruikt u een Firefox-account, dan krijgt u echter de beschikking over extra functionaliteiten. Via een Firefox-account kunt u een adresboek aanmaken en ziet u meteen wie van uw contacten beschikbaar is voor een gesprek. Firefox Hello heeft echter nog één groot nadeel ten opzichte van concurrenten als Skype en Hangouts: u kunt geen groepsgesprekken starten.