Gebruik tijdelijke link die zichzelf vernietigt

1 mei 2013 | Door redactie

Wilt u in de e-mailnieuwsbrief of in een tweet doorverwijzen naar een internetpagina, dan is het handig om de url te verkorten. Zo neemt hij minder ruimte in en is hij makkelijker te kopiëren. In sommige gevallen hoeft zo’n link maar korte tijd actief te zijn. Kies dan voor een link die zichzelf na de door u opgegeven tijd vernietigt.

Wilt u in een e-mail of tweet een link opnemen naar een internetpagina, dan kan het handig zijn om een url-verkorter te gebruiken. Lange internetadressen zijn lastig in gebruik en bovendien moeilijk te onthouden. Soms heeft u zo’n link maar een beperkte tijd nodig, bijvoorbeeld als u tijdelijk een presentatie wilt delen met anderen. Dan is een zichzelf vernietigende link een goede aanvulling op een url-verkorter. U hoeft er zelf niet aan te denken de link inactief te maken, u geeft gewoon aan dat de link na een aantal uren, dagen of weken niet meer werkt. U kunt zelfs kiezen voor een periode in minuten!

Link vernietigt zichzelf

Met de online dienst This Link Will Self Destruct kunt u niet alleen een url laten verkorten, maar u kunt uw link ook een uiterste ‘houdbaarheidsdatum’ meegeven. De link blijft dan actief tijdens het aantal minuten,  uren, dagen of weken dat u opgeeft. Om een zichzelf vernietigende link te maken, gaat u naar de website van This Link Will Self Destruct. Daar geeft u de gegevens op waar om gevraagd wordt. Vervolgens klikt u op Create link. Het is ook mogelijk om uw link te voorzien van een wachtwoord, zodat u de toegang nog meer kunt beperken als u dat wilt.