Geef een beetje kleur aan uw Outlook-inbox

16 augustus 2012 | Door redactie

Verschijnt er dagelijks een stroom aan e-mailberichten in uw Postvak IN, dan kunt u makkelijk het overzicht kwijtraken. U kunt door de chaos in uw inbox zelfs compleet vergeten dat u een bepaald bericht heeft ontvangen. Outlook heeft hier een slimme oplossing voor bedacht: U kunt e-mails voorzien van een kleurcategorie. Hierdoor heeft u meer overzicht en kunt u snel zien welke e-mailberichten belangrijk zijn.

De e-mails die u in Outlook binnenkrijgt zijn makkelijk in categorieën te verdelen. Sommige gaan misschien over de afdeling, anderen weer over een project of over een vergadering. Door berichten die bij elkaar horen dezelfde kleur te geven, kunt u ze makkelijker opsporen in een overvolle Outlook-inbox. Hoe pakt u dit aan? Eerst maakt u kleurcategorieën:

  • Selecteer een willekeurig e-mailbericht en klik op de rechtermuisknop;
  • Wijs Categoriseren aan en kies dan voor Alle categorieën;
  • Klik op Naam wijzigen om de kleurcategorie een naam te geven;
  • U maakt extra categorieën aan door op Nieuw te klikken.

Categorieën toewijzen aan e-mail

Nu kunt u in Outlook categorieën toewijzen aan e-mails. Dat doet u door op een bericht te gaan staan en op de rechtermuisknop te klikken. Wijs Categoriseren aan en kies de juiste kleurgroep. U kunt ook in uw inbox klikken op het lege vakje in de kolom Categorie. Er wordt dan meteen een categoriekleur toegewezen aan de e-mail. Welke kleur dat is, kunt u bepalen door weer naar Categoriseren te gaan en vervolgens Snelklikken te kiezen.