Geef effect aan uw PowerPoint-presentatie

1 juni 2012 | Door redactie

PowerPoint-presentaties ogen vaak wat saai. Het gaat uiteindelijk natuurlijk om de inhoud, maar het is voor de toehoorder prettig om naar levendige PowerPoint-dia’s te kijken. Geef daarom de overgang tussen twee dia’s effecten mee. Zo kunt u de presentatie opleuken zonder dat het beeld onrustig wordt. In PowerPoint 2007 en 2010 vindt u een scala aan overgangseffecten.

Om een saaie PowerPoint-presentatie leuker te maken om naar te kijken, kunt u overgangseffecten toevoegen. De overgang van de ene naar de andere dia wordt dan levendiger gemaakt met een animatie. Een van de effecten is bijvoorbeeld dat de volgende dia vanaf de rechterkant in het beeld schuift. Bij een ander effect lost de ene dia op, en verschijnt de volgende. Het toevoegen van effecten gaat in PowerPoint 2007 en 2010 heel simpel:

  • Selecteer de dia waar u het effect aan wilt toevoegen;
  • Klik nu op het tabblad Animaties;
  • Onder Overgang naar deze dia ziet u een aantal effecten staan. Door op het pijltje te klikken verschijnen er nog meer effecten;
  • Om een effect te selecteren klikt u erop. U krijgt dan meteen een voorbeeld te zien.

Toepassen op alle PowerPoint-dia’s

De snelheid van het effect kunt u eventueel aanpassen door op het pijltje te klikken naast Overgangssnelheid. U kunt elke dia een ander effect geven of dezelfde overgang voor de hele presentatie kiezen. In het laatste geval klikt u op Op alles toepassen nadat u een effect heeft gekozen.