Geef uw CC-meeleesmail een mooi kleurtje

26 april 2013 | Door redactie

Wel zo makkelijk als u e-mails die persoonlijk aan u gericht zijn kunt onderscheiden van meeleesmailtjes waarbij u in de CC staat. Die laatsten zijn namelijk vaak e-mailberichten waarvoor u niet actief iets hoeft te doen. Door het e-mailbericht waarin u in de CC staat automatisch een andere kleur te geven, voorkomt u een onnodig volle inbox. Opgeruimd staat netjes, en het is wel zo overzichtelijk!

Als u regelmatig mails ontvangt waarin u in de CC staat, kan dit zorgen voor een onnodig volle inbox. Mogelijk staat u alleen maar in de CC omdat collega’s u op de hoogte willen houden. Overgaan tot actie is meestal niet nodig. Het is dan ook handig als deze mails waarin u ge-CC’d bent automatisch een ander kleurtje krijgen. Zo voorkomt u vervuiling van uw inbox en ziet u in één oogopslag in welke mails u in de CC staat.

Ook het lettertype en grootte kunt u wijzigen

Dit stelt u als volgt in:

  1. Zorg dat op het scherm uw Postvak In zichtbaar is en kies in het menu Extra voor de optie ‘Indelen’.
  2. In het extra venster dat vervolgens boven uw lijst met berichten verschijnt, klikt u links op de optie ‘Kleuren gebruiken’. Klik rechtsboven op de optie ‘Automatische opmaak’.
  3. In het schermpje dat verschijnt, klikt u op ‘Toevoegen’ om een nieuwe regel te maken. Geef de regel een zelfgekozen naam, bijvoorbeeld ‘Meeleesmail’.
  4. Klik op ‘Voorwaarde’, waardoor een nieuw venster met de naam ‘Filter’ verschijnt. Vink links ‘Ik ben:’ aan en kies daarachter voor de optie ‘een van meerdere personen op de regel CC’. Klik op ‘OK’.
  5. Klik op ‘Lettertype’ en selecteer hoe u wilt dat mails die u als CC ontvangt herkenbaar zijn. U kunt het lettertype, de lettergrootte en de kleur bepalen.
  6. Klik op ‘OK’ totdat u weer in het beginscherm bent. Door op het kruisje rechtsboven in uw Postvak In te klikken, laat u het extra venster weer verdwijnen.