Gestolen mobiele telefoon onklaar maken

12 november 2012 | Door redactie

De ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en Veiligheid en Justitie (V&J) zijn met de telecomproviders KPN, Vodafone en T-Mobile in gesprek om in 2013 gestolen mobiele telefoons op afstand onklaar te maken. Mocht één van uw medewerkers zijn telefoon van de zaak kwijtraken, dan kunt u de schade dus beperken.

Op een smartphone van de zaak zijn vaak veel bedrijfsgegevens te vinden. Dit zijn gegevens die u liever binnenshuis houdt. Mobiele telefoons zijn echter populair, ook onder dieven. Mocht de telefoon van één van uw medewerkers gestolen worden, dan heeft u geen controle meer over de vertrouwelijke gegevens.

Het IMEI-nummer blokkeren

Het onklaar maken van de mobiele telefoon op afstand kan door het IMEI-nummer te blokkeren. Het IMEI-nummer is het serienummer en dit is voor elke mobiele telefoon uniek. Dit IMEI-nummer kunt u achterhalen door ‘*#06#’ in te toetsen op de telefoon of tablet met 3G-verbinding. Door de blokkering van het IMEI-nummer wordt het toestel onbruikbaar, zelfs met een nieuwe SIM-kaart. Wellicht zal het in 2013 ook in Nederland mogelijk zijn het IMEI-nummer te blokkeren.