GIF voegt wat beweging toe aan Twitter

De GIF-liefhebber wordt op zijn wenken bediend. Twitter ondersteunt voortaan de bewegende afbeeldingen. U kunt ze embedden in uw berichten en vervolgens delen op andere websites. Zo lang u maar een officiële Twitter-applicatie gebruikt om uw tweet met GIF te versturen.

3 juli 2014 | Door redactie

Op Twitter kon u al langer GIF’s toevoegen aan tweets, in de vorm van een link. Maar op die manier bleven er weinig van uw 140 tekens over voor andere tekst. Nu kunt u GIF-afbeeldingen dan eindelijk embedden in tweets en bekijken in berichten van anderen. Op twitter.com en in de officiële apps voor Android-smartphones en de iPhone is de ondersteuning voor GIF’s toegevoegd. Gebruikt u een app van derden om te twitteren, dan moet u het vooralsnog zonder ondersteuning doen.

GIF embedden op website

Een GIF-bestand uploaden gaat via dezelfde knop die u gebruikt voor het toevoegen van afbeeldingen. Het wordt dan automatisch omgezet naar een MP4-video. De GIF-animatie komt statisch onder uw tweet te staan. Pas als u op de afspeelknop drukt, komt de afbeelding tot leven. U kunt een tweet met GIF ook embedden op een andere website. Daarvoor moet u zich wel eerst aanmelden bij de gratis dienst Twitter Cards.