Google Chrome maakt van websites een pdf

10 januari 2014 | Door redactie

Soms wilt u een webpagina bewaren. Bijvoorbeeld omdat u een betaling heeft gedaan en de bevestiging hiervan wilt opslaan. In browser Google Chrome kunt u dan de betreffende website opslaan als pdf-bestand. Dat kan doordat Google Chrome een speciale pdf-plug-in heeft. Daarmee kunt u pdf-bestanden openen, maar dus ook websites opslaan.

Niet iedere browser heeft dezelfde eigenschappen en mogelijkheden. Een prettig voordeel van Google Chrome is de ingebouwde pdf-plug-in. U kunt daarmee pdf-bestanden openen in de browser zonder dat u daarvoor een programma als Adobe Reader nodig heeft. Ook kunt u de pdf-plug-in gebruiken om van een website een pdf-bestand te maken.

Opslaan als pdf in Chrome

Wilt gebruikmaken van deze handige mogelijkheid, klik dan in Google Chrome rechtsboven op de Opties-knop. In het menu kiest u voor Afdrukken. Er opent zich een nieuw venster met een afdrukvoorbeeld. Links klikt u bij Bestemming op Wijzigen. Onder het kopje Lokale bestemmingen selecteert u Opslaan als pdf. Daarna klikt u op de knop Opslaan. U hoeft nu alleen nog maar aan te geven waar Chrome het bestand moet opslaan.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over pdf's, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!