Google helpt bij zoektocht naar gezichten

30 januari 2013 | Door redactie

Met sommige relaties heeft u alleen contact via de e-mail. Google komt goed van pas als u wilt weten hoe die relatie eruit ziet. Om specifieker te zijn; Google Afbeeldingen. Als u die dienst gebruikt om de relatie op te zoeken, kunt u namelijk de zoekresultaten filteren op gezichten. Dat maakt uw zoektocht gemakkelijker.

Heeft u een afspraak met een relatie die u alleen over de telefoon heeft gesproken, dan is het handig om te weten hoe hij eruit ziet. Het zou toch gênant zijn als u bij de verkeerde persoon aan tafel schuift. De slimste manier om het gezicht van uw relatie te vinden is door op gezichten te zoeken in Google Afbeeldingen. U kunt naar de website van Google gaan en bovenin op Afbeeldingen klikken of surfen naar images.google.com.

Google herkent gezichten

Als u nu de naam van de relatie intypt, zult u niet alleen foto’s van verschillende personen te zien krijgen, maar ook allerlei andere afbeeldingen. Dat kan uw zoektocht soms behoorlijk in de weg zitten. Denk maar aan iemand met de voornaam ‘Fleur’. Reken maar dat u in dat geval allerlei zomerachtige plaatjes te zien krijgt, maar niet die van een persoon. De oplossing is om Google Afbeeldingen te laten filteren op gezichten. Dat gaat heel simpel: Klik onder de zoekbalk op Hulpmiddelen en kies dan bij Type voor Gezicht. Nu krijgt u alleen nog maar afbeeldingen van gezichten te zien en wordt het een stuk makkelijker om te bepalen op welke afbeelding uw relatie staat.