Google maakt zoekmachine weer wat veiliger

8 december 2011 | Door redactie

De zoekmachine van Google verwelkomt dagelijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. De kans is groot dat ook u regelmatig naar de website surft. Wat u tijdens die bezoekjes allemaal opzoekt is uw zaak, en niet die van een ander. Daarom heeft Google de https-encryptie sterker gemaakt.

Het was al mogelijk om Google via https te bezoeken, maar in theorie zou iemand uw gegevens kunnen onderscheppen en bewaren. Over een aantal jaar is het namelijk misschien mogelijk om de versleutelde data alsnog te kraken. Om dit te voorkomen heeft Google de https-encryptie verbeterd. Door forward secrecy toe te voegen is de versleuteling toekomstbestendig. Omdat de versleuteling van een verbinding niet lang bewaard blijft, heeft een cybercrimineel niet langer maanden de tijd om die te kraken.

Inloggen op Google

Als u ingelogd bent tijdens het zoeken in Google, maakt u automatisch gebruik van de beveiliging. Maar ook als u niet in het bezit bent van een Google-account kunt u de website met https bezoeken. In dat geval typt u https://encrypted.google.com in de adresbalk. Door de zoekmachine op deze manier te bezoeken, kunnen gegevens zoals uw zoektermen en uw locatie niet meer worden onderschept. Overigens kunt u ook Gmail en Google+ via https bezoeken.