Google Maps weet waar u allemaal bent geweest

30 juli 2015 | Door redactie

Of u het nu wilt of niet, Google Maps gaat tonen op welke plekken u allemaal bent geweest de afgelopen tijd. Gelukkig staat u niet machteloos als u om privacyredenen uw locatiegeschiedenis wilt afschermen; Google geeft u de mogelijkheid het bijhouden van de locatiegeschiedenis uit te schakelen.

Als u een Android-smartphone heeft, houdt Google automatisch uw locatiegeschiedenis bij. Dat was al langer het geval, maar nu worden die gegevens ook gekoppeld aan Google Maps. Op een kaartje kunt u zien welke locaties u heeft bezocht in een bepaalde periode (een dag, week, maand of jaar). Als u ook Google Photo gebruikt, komen de foto’s die u op de getoonde locaties heeft gemaakt ook in beeld.

Locatiegeschiedenis uitzetten via instellingen

De achterliggende gedachte is dat Google u helpt onthouden waar u allemaal bent geweest en u een beter beeld geeft van uw routine. Toch heeft u waarschijnlijk liever niet dat Google bijhoudt op welke plekken u komt. Al is het alleen al omdat kwaadwillenden die informatie eventueel in handen kunnen krijgen. Het is mogelijk om bepaalde of alle locaties te wissen, maar beter is om het opslaan van uw locatiegeschiedenis helemaal uit te zetten via de instellingen van uw account.