Google wijst trage websites aan op smartphones

30 augustus 2012 | Door redactie

Websites die niet goed worden weergegeven op de smartphone zijn een grote ergernis. Google experimenteert momenteel in de zoekmachine met functies die mobiel browsen makkelijker maken. Zo komt er een icoontje dat laat zien welke websites rap laden op de smartphone. Daarnaast is er een functie toegevoegd waarmee u snel door de zoekresultaten kunt bladeren.

Google voegt constant verbeteringen toe aan de populaire diensten. Momenteel test Google een telefoonicoon uit in de mobiele versie van de zoekmachine. Dit icoontje is bedoeld om smartphone-gebruikers te wijzen op websites die geschikt zijn voor kleine schermen. Het telefoon-icoon komt in de zoekresultaten te staan naast websites die zijn aangepast voor de smartphone. Een klein groepje gebruikers krijgt het icoon al te zien. Wanneer de functie breed wordt uitgerold is nog onduidelijk.

Preview in zoekmachine

Er is wel een andere nieuwe functie, waar nu al u gebruik van kunt maken. Als u zoekt in de mobiele versie van Google, zult u naast elk zoekresultaat een loepje zien. Klikt u hierop, dan krijgt u een preview te zien van de bovenste zoekresultaten. U hoeft dus niet langer elke pagina apart aan te klikken, maar kunt snel de inhoud van meerdere websites scannen.