Gratis versie G Suite stopt, overstap naar Workspace

26 januari 2022 | Door redactie

Organisaties die nog gebruikmaken van een gratis versie van Google G Suite, kunnen 1 juli 2022 alvast in de agenda noteren. Uiterlijk op die dag zullen zij namelijk moeten overstappen naar een betaald pakket van Google Workspace.

Google hangt de gratis ‘legacyversie’ (verouderde software (tool) die nog altijd in gebruik is) van zijn softwarepakket G Suite binnenkort aan de wilgen. Nu is dit pakket eigenlijk al tijden betaald: sinds 2012 kunnen nieuwe gebruikers al niet meer gratis gebruik meer maken van de Google-diensten. Gebruikers van vóór 2012 hoefden tot nu toe echter niets te betalen, en dat feestje houdt dus binnenkort op. Vanaf 1 mei 2022 is er een overgangsperiode en moeten beheerders (die daar als het goed is van Google een e-mail over hebben ontvangen) overstappen naar een betaald Google Workspace-pakket. Het loont om eerst te kijken welk budget (tool) hiervoor beschikbaar is.

Gmail, Calendar, Docs en Meet

1 juli 2022 is de deadline. Gebruikers die dan nog geen keuze hebben gemaakt, krijgen van Google een pakket toegewezen dat bij hun gebruiksgeschiedenis past. Nu heeft Workspace (met diensten als Gmail, Calendar, Docs en Meet) overigens ook twee gratis pakketten beschikbaar, waaronder één voor stichtingen.