Haal de digitale bezem door Outlook

10 oktober 2012 | Door redactie

Elke dag komen er nieuwe e-mails binnen in Outlook. Die zijn lang niet altijd relevant. Met de functie Postvak opruimen kunt u makkelijk e-mails opsporen die u niet (meer) hoeft te bewaren. Door die te verwijderen creëert u weer de nodige ruimte in Outlook voor nieuwe e-mailberichten.

Als u niet regelmatig overbodige e-mails verwijdert, zult u na verloop van tijd merken dat Outlook trager wordt. De makkelijkste manier om snel ruimte te maken in Outlook is met Postvak opruimen. Die functie vindt u als u naar menu Extra gaat. Met Postvak opruimen heeft u verschillende mogelijkheden om overbodige e-mails te vinden. U kunt bijvoorbeeld alle e-mails laten weergeven die ouder zijn dan een jaar. Of juist alle e-mails die grote bijlagen hebben.

Ruimte maken in Outlook

Vervolgens kunt u ervoor kiezen om alle gevonden e-mails te verwijderen, of door de lijst heen te lopen en handmatig berichten te wissen. Wilt u alles in een keer verwijderen, ga dan in het venster met zoekresultaten naar menu Bewerken. Kies nu voor Alles selecteren en klik daarna op Verwijderen. Als u niets wilt wissen, maar alleen benieuwd bent hoeveel geheugen uw e-mails momenteel in beslag nemen, dan kunt u dat ook zien door naar Postvak opruimen te gaan. Klik op Postvakgrootte weergeven. U ziet nu per map hoeveel ruimte de berichten in beslag nemen.