“Hallo, spreek ik met chatdienst WhatsApp?”

19 augustus 2013 | Door redactie

Maakt u ook gebruik van mobiele chatdienst WhatsApp om contact te houden met uw collega’s? Dan moet u weten dat u vanaf nu ook gesproken berichten met WhatsApp kunt versturen. Soms is het namelijk handiger om een berichtje in te spreken dan om het helemaal uit te typen.

Onlangs lanceerde kwebbeldienst WhatsApp een update. Voortaan verschijnt er rechts onder in een chatvenster een knopje met een microfoontje. Houdt u  dit ingedrukt, dan kunt u een bericht inspreken. Heeft u uw zegje gedaan, dan laat u de knop los en wordt uw spraakbericht automatisch verzonden. Handig als u meer te zeggen heeft dan er in een kort geschreven berichtje past, maar de persoon in kwestie ook even zijn telefoon niet kan opnemen. Er zit geen tijdslimiet aan het inspreken van uw WhatsApp-bericht.

Ontevreden over WhatsApp-spraakbericht? Weg ermee!

Niet tevreden  over de ingesproken boodschap  of maakt er iemand op de achtergrond een raar geluid? Vóórdat u uw WhatsApp-spraakbericht definitief verzonden heeft – tijdens het inspreken dus – kunt u dit wissen door uw vinger over de gehele breedte van uw scherm naar links te vegen. Het microfoonicoontje verdwijnt vervolgens met een kolderieke salto in een prullenbak.