Handige foefjes besparen u tijd in Word

25 juni 2014 | Door redactie

Zelfs als u iedere dag met Word werkt, kent u niet alle handigheidjes. Microsoft heeft enkele tijdbesparende trucs in Word verstopt, die zeker bij u in de smaak zullen vallen. Wist u bijvoorbeeld al dat u hele paragrafen kunt verplaatsen zonder te knippen en te plakken?

Met elke nieuwe versie van Microsoft Office komen er meer handige functies bij. Er zijn ook een paar tijdbesparende trucjes die in al sinds Word 2003 in de tekstverwerker te vinden zijn, maar amper gebruikt worden. Het loont de moeite om deze functies te leren kennen. Want u wint er niet alleen tijd mee; ze zijn ook nog eens erg makkelijk te onthouden.

Tips werken in meeste Word-versies

De onderstaande tips werken in Word 2003 en nieuwere versies:

  • Als u de ruimte tussen de regels te groot vindt, kunt u de regelafstand aanpassen. Selecteer de tekst en druk Ctrl + 1 in om de regelafstand te veranderen naar enkel. Wilt u de regelafstand juist verdubbelen, dan houdt u Ctrl + 2 tegelijk ingedrukt.
  • U kunt de grootte van de letters snel aanpassen door de tekst te selecteren en op Ctrl+ ] te drukken voor het vergroten van de letters of Ctrl+ [ voor het verkleinen ervan.
  • Wilt u zonder veel gedoe een paragraaf verplaatsen, dan kunt u daar sneltoetsen voor gebruiken. Plaats de muiscursor in de paragraaf, houd Alt + Shift ingedrukt en gebruik de pijltjes om de tekst te verplaatsen naar de nieuwe plek.