Handige sneltoetsen voor pauzes in Word

11 april 2012 | Door redactie

Als u een belangrijk rapport in Word moet schrijven, kan het een lange zit worden achter uw computer. Het is dan verstandig om af en toe pauze te houden en uw benen te strekken. Daarmee voorkomt u bijvoorbeeld KANS/RSI. Als u weer terugkeert achter de computer kunt u in Word gebruik maken van een paar handige trucs.

Zoals u weet is het geen aanrader om acht uur op een dag achter uw computer te blijven zitten. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het overslaan van pauzes gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Spierpijn, hoofdpijn en andere vervelende kwaaltjes kunnen dan de kop opsteken. Loop dus af en toen weg van uw pc. Sla documenten in Word wel even op voordat u opstaat. Zodra u weer zit kunt u een paar handige sneltoetsen gebruiken om in Word verder te gaan waar u gebleven was.

Word helpt u een handje

Als u Word voor uw pauze heeft afgesloten kunt u na het openen [Shift] + [F5] indrukken. Daarmee gaat de cursor meteen naar de plek van uw laatste bewerking. Ook handig zijn de sneltoetsen [Ctrl]+[Home] en [Ctrl]+[End]. Door die in te drukken gaat u respectievelijk naar het begin en het einde van uw document.