Hap, knip, weg met Windows’ Knipprogramma

Als u niet zo handig bent met het programma Paint, heeft Windows gelukkig een troef voor u achter de hand. Met Knipprogramma kunt u namelijk naar hartenlust schermafdrukken maken, bewaren en gebruiken. Knipprogramma is al helemaal handig om screenshots in documenten te knippen en plakken.

16 maart 2015 | Door redactie

Er zijn verschillende manieren om een schermafdruk te maken en te bewaren. Vaak moet u er nog wel aan sleutelen voordat u het plaatje in de door u gewenste vorm kunt bewaren en gebruiken. Daarvoor kunt u gebruikmaken van Knipprogramma in Windows 7. Daarmee kunt u heel makkelijk een schermopname maken van iets op uw bureaublad, een (deel van) een website of welke willekeurige afbeelding dan ook. Met uw muis tekent u de gewenste uitsnede en past u de omtrek aan.

Knipprogramma vastmaken aan Taakbalk

U vindt Knipprogramma via de Start-knop en Alle programma’s onder Bureau-accessoires. Wilt u het programma altijd bij de hand hebben, dan kunt u het vastmaken aan de Taakbalk. Heeft u het gestart, dan verandert de muisaanwijzer in een kruisje waarmee u de gewenste vorm kunt markeren voor het screenshot. Wilt u de afbeelding bewaren, dan moet u deze wel eerst opslaan (als jpg- of png-bestand). U kunt de afbeelding ook kopiëren, voorzien van opmerkingen of meteen via e-mail versturen.