Herhaalafspraak in Outlook 2013 plannen

13 januari 2014 | Door redactie

Heeft u afspraken die op regelmatige basis – zeg eenmaal per week of tweemaal per jaar – plaatsvinden, dan kunt u die afspraak in uw Outlook-agenda een zogenoemd Terugkeerpatroon geven. In Outlook 2013 vindt u het dialoogvenster hiervoor in het venster Afspraak via de knop Terugkeerpatroon in de groep Opties op tab Afspraak.

Een Terugkeerpatroon aanbrengen doet u in Outlook 2013 als volgt:

  • Begin een nieuwe afspraak in de Agenda (knop Nieuwe afspraak op tab Start van het lint).
  • Klik in het venster Afspraak op de knop Terugkeerpatroon.
  • Klik by Type terugkeerpatroon achtereenvolgens op ieder keuzerondje en bekijk welke waarden u daar kunt invullen (dagelijks, wekelijks, etc.).
  • Maak nu bijvoorbeeld een afspraak aan van 13.00 uur tot 14.00 uur en regel in het afsprakenvenster dat die éénmaal per week op woensdag plaatsvindt voor de komende drie maanden (het terugkeerpatroon eindigt dus na 13 keer). Een uur van tevoren hoort u dan een signaal.

U mag een afspraak uit een reeks terugkerende afspraken ook incidenteel aanpassen of wijzigen ten opzichte van het patroon, waardoor u het terugkeerpatroon voor dat item doorbreekt. Outlook zal u dan vragen of de wijziging alleen voor die afspraak geldt of voor de hele reeks.

Meer weten over Outlook 2013

In uw agenda zijn afspraken met een terugkeerpatroon nu gemarkeerd met ronde pijltjes. Wilt u meer weten over het gebruik van Outlook 2013? Bestel dan nu het PC Rendement Themadossier over dit onderwerp. U komt dan ook te weten hoe in Outlook 2013 de weergave, taken, notities en zoek- en filterfuncties geregeld zijn.