Herinnering toevoegen aan e-mails in Outlook

4 december 2013 | Door redactie

Als u een e-mail opent in Outlook, heeft u daar automatisch gedachten bij. Misschien denkt u bij uzelf dat de afzender wat aan de late kant is met reageren of neemt u voor het bericht later nog eens beter te lezen. In zulke gevallen kan het handig zijn om een soort herinnering aan het e-mailbericht te hangen. In Outlook kunt u dit op een slimme manier doen.

Soms zou het wel heel handig zijn als u in Outlook een plakbriefje op een e-mail zou kunnen plakken. Natuurlijk alleen zichtbaar voor u en niet voor de mensen waar u de e-mail eventueel naar doorstuurt. Outlook heeft een functie die u voor dit doel kunt gebruiken: Taken. Wilt u uzelf er bijvoorbeeld aan herinneren dat u voor het einde van de dag moet reageren op een e-mail, dan klikt u in Outlook 2010 en 2013 met de rechtermuisknop op het bericht en gaat u met de muisaanwijzer op Opvolgen staan. Kies in het menu dat verschijnt voor Aangepast.

Vlaggetje naast de e-mail

Typ nu in waar u uzelf aan wilt herinneren, selecteer eventueel een andere datum en klik op OK. In uw inbox ziet u nu een rood vlaggetje bij het bericht staan. Als u de e-mail vervolgens opent, ziet u uw boodschap. Is de herinnering niet meer nodig, dan gaat u naar de inbox en klikt u op het rode vlaggetje. Dat verdwijnt en in de plaats daarvan verschijnt er een vinkje.

Herinnering toevoegen aan e-mails in Outlook