Het iPhone-toetsenbord bewaart geheimen

13 juni 2014 | Door redactie

De digitale toetsenbordjes van de iPhone en de iPad typen niet erg prettig. Tikken op een ‘echt’ toetsenbord is toch fijner. Om het typen van tekst op een iPhone of iPad wat makkelijker en efficiënter te maken, zijn er een paar trucs in iOS7 verstopt die u kunt toepassen.

Het digitale toetsenbordje blijft een onhandig ding. Neem nu het virtuele toetsenbord van de iPhone, dat is erg onhandig als u bijvoorbeeld letters en cijfers wilt afwisselen. Eigenlijk is er sinds het verschijnen van de eerste iPhone weinig aan het virtuele toetsenbord veranderd. Wel zijn er door de jaren heen slimme functies aan iOS toegevoegd die het leed een beetje verzachten.

Toetsenbord-tips voor iOS 7

Wist u bijvoorbeeld al van het bestaan van onderstaande mogelijkheden in iOS 7?

  • Vanaf iOS 7.1 kunt u makkelijker Caps Lock inschakelen. Naast de letter Z is een pijl te zien op een grijze knop. Raakt u die aan, dan wordt de knop wit en de pijl zwart. Hieraan kunt u zien dat Caps Lock is ingeschakeld.
  • Als u een uitroepteken wilt invoeren, moet u op de 123-knop tikken, dan het teken aanraken en dan de ABC-toets selecteren om weer letters te kunnen typen. Er is een snellere manier om te schakelen tussen het ‘lettertoetsenbord’ en het ‘cijfertoetsenbord’. Houd de 123-knop ingedrukt en sleep uw vinger zonder die op te tillen naar het uitroepteken. Zodra u uw vinger optilt, keert u automatisch terug naar de letters.
  • Wilt u een speciaal teken invoegen, bijvoorbeeld een trema op de E, houd dan de juiste letter ingedrukt en kies voor een E met een trema. Als u het dollar-teken ingedrukt houdt, ziet u overigens verschillende valuta.
  • In plaats van te typen, kunt u alles inspreken en dat door spraakassistent Siri om laten zetten naar tekst.