Het Office-klembord vinden? Geen probleem!

9 augustus 2019 | Door redactie

U kopieert een stuk tekst naar het klembord met de bedoeling het in Word te plakken. Alleen vergeet u dat en selecteert u vlak daarna een andere passage. U kunt uzelf wel voor het hoofd slaan, want nu bent u het eerste stuk tekst kwijt. Niet helemaal waar, want via het klembord kunt u het terughalen.

Het is een vraag die menig gebruiker van Word, Excel en PowerPoint bezighoudt: hoe het klembord te openen? Soms wil iemand namelijk tekst in een document plakken die hij niet als laatste heeft gekopieerd. Welnu, in de nieuwere versies van Microsoft Office is het erg makkelijk om het klembord te vinden. Ga naar tabblad Start. Helemaal links ziet u ‘Klembord’ staan en daarnaast een klein pijltje. Klik op dat pijltje. Nu verschijnt het klembord.

Items  plakken of verwijderen

Hier staat een overzicht van alle tekst die recent is gekopieerd naar het klembord. Er kunnen maximaal 24 items worden weergegeven. Door op een van de items te klikken, zijn ze in een document te plakken. Wissen van een item gaat door er met de muis op te staan, op het pijltje te klikken en te kiezen voor ‘Verwijderen’. Er staan ook twee knoppen in het klembord. Met de ene knop worden alle items in één keer geplakt. De andere wist alle items.

Slim klembord in Windows 10

Wie de beschikking heeft over Windows 10 kan ook het slimme klembord gebruiken. Dat moet wel eerst worden ingeschakeld via de instellingen van Windows 10. Op het slimme klembord kunnen gebruikers een onbeperkt aantal items kwijt. Als een werknemer de computer afsluit, wordt het klembord normaal gesproken helemaal geleegd. Met het nieuwe klembord is dit te voorkomen door een item vast te pinnen via het punaise-icoontje.