Hoofwachtwoord LastPass snel veranderen

17 juni 2015 | Door redactie

De app LastPass is de populairste wachtwoordenmanager. Mogelijk komt daar verandering in, want LastPass is gehackt. Volgens de makers van de app zijn er geen inloggegevens buitgemaakt, maar gebruikers wordt met klem aangeraden om hun hoofdwachtwoord zo snel mogelijk te veranderen.

Gebruikt u LastPass, dan moet u als de wiedeweerga uw hoofwachtwoord veranderen. De wachtwoordenmanager is namelijk gehackt. Dat is heel slecht nieuws voor gebruikers want LastPass is een app die wachtwoorden voor u onthoudt zodat u toegang kunt krijgen tot al uw accounts, zonder de inlogggevens op te hoeven graven uit uw geheugen.

Geen wachtwoorden buitgemaakt

LastPass laat weten dat er geen wachtwoorden zijn ontvreemd. Wel hebben de hackers e-mailadressen, controlevragen voor vergeten wachtwoorden en zogeheten authenticatiehashes buitgemaakt. Nadat u het hoofdwachtwoord heeft veranderd, kunt u het beste gebruik maken van tweefactorauthenticatie. Niet alleen is dat veiliger, Last Pass geeft u vanaf nu ook niet zomaar toegang meer met een onbekend apparaat als u tweefactorathenticatie niet heeft ingeschakeld. In dat geval kunt u alleen inloggen door via de e-mail uw identiteit te bevestigen.