Internet Explorer gebruiken in Windows 10

10 november 2015 | Door redactie

Als uw bedrijf overstapt op Windows 10, krijgt u daar automatisch de nieuwe browser Edge bij. En die moet u ook vooral eens uitproberen. Maar u kunt best tot de conclusie komen dat u toch liever met Internet Explorer werkt. Het goede nieuws is: die kunt u nog steeds gebruiken in Windows 10. U opent hem met… Edge.

Gebruikt u sinds kort Windows 10, dan schotelt Microsoft u een nieuwe browser voor: Edge. Maar misschien heeft uw organisatie redenen om met Internet Explorer te blijven werken, of u vindt dat zelf prettiger. In dat geval is het goed om te weten dat u ‘good old’ Internet Explorer nog steeds kunt gebruiken. Open hiervoor eerst Edge en ga naar de webpagina waar u uw surfsessie wilt beginnen. Klik nu op Meer Acties en selecteer Openen met Internet Explorer. Vanaf hier kunt u dan verder surfen met uw vertrouwde browser.

Nog meer manieren mogelijk

Er zijn nog meer manieren om Internet Explorer te openen. U kunt het ook regelen door Explorer in de zoekbox te typen of door spraakassistent Cortana opdracht te geven deze te openen. Dat moet dan wel in het Engels, aangezien Nederlands nog niet ondersteund wordt. Wilt u al deze handelingen niet steeds verrichten, maak dan Internet Explorer vast aan uw taakbalk.